Välkommen till

Ystads Platstorg

Just nu finns det inga annonser som överensstämmer med din sökning, men vi jobbar på det!

Fler lediga jobb i Ystads kommun

(länkas till extern sida)

Verksamhetschef till Valens Läkargrupp i Trelleborg! Lideta Hälsovård Ystad
Däckskiftare omgående till Ystad Autorekrytering AB Ystad
Entreprenadchef till GK rör Skåne Gunnar Karlsen Sverige AB Ystad
Familjerättssekreterare Ystads kommun, Social Omsorg Ystad
Stödpedagog/stödassistent Ystads kommun, Social Omsorg Ystad
Svetsare/Svetsmontörer Wikan Personal Ystad
Verkstadschef inom stålkonstruktioner och smide HIREQ AB Ystad
Barnmorska till förlossningen i Ystad Centric Care Ystad
Sommarvikarier till FoS- avdelningen (LSS) Ystads kommun, Social Omsorg Ystad
Medarbetare till Sibylla på Dragongatan i Ystad. Sibylla Väst Ystad
Välkommen till Ystad

HÄR VILL MAN BO OCH JOBBA

Ystad med ca 18 000 invånare är centralorten i Ystads kommun. Staden ligger på Sveriges sydkust. Ystad är kommunen som förutom möjlighet till natursköna upplevelser, levande historia och livskvalitet även erbjuder ett rikt näringsliv, utvecklade kommunikationer och stark tillväxt i en dynamisk region. Ystad är staden som präglas av en medeltida stadskärna, som erbjuder  museer, historiska byggnader och en filmproduktion på frammarsch. Här finns också en miljö med milslånga sandstränder, vackra naturområden och charmerande fiskelägen samt en sällsynt kvalitet i form av livsrum, utveckling och framtidstro.  I Ystad är det gott att leva!

Vi som arbetar i Ystad

I Ystads kommun bor ca 29 000 personer, hälften kvinnor och hälften män, merparten mellan 25-64 år. Och tydligen trivs de bra eftersom fler flyttar till Ystad än därifrån. De flesta kvinnor arbetar inom vård/omsorg, handel och utbildning. Männen arbetar oftast inom bygg, tillverkning och handel. Vanligaste yrket bland kvinnor är undersköterska och bland männen butikspersonal. Välkommen att bli vår nya kollega!

Vill du jobba med oss?

I Ystads kommun finns 3 700 företag. Största arbetsgivare är Ystads kommun med cirka 2 300 änstallda. Ystads centrala läge och tillgång till goda kommunikationer skapar utmärkta förutsättningar för arbetsgivare. Ystad har ett hållbart näringsliv och är en tillväxtkommun med mycket positiv utveckling i såväl näringsliv, som inflyttning och kommunens största inriktning är handel och kommunikation med hela 20%. Tillverkningsindustrin står för 15% av näringslivet och det finns tradition inom plast, förpackning och verkstadsindustri. Utbildning och kompetensutveckling står för 12%.

Enkelt att komma hit och nära till mycket!

Europaväg 65 från Ystad till Malmö är motorväg nästan hela vägen. Till Malmö tar det ca 30 minuter. Västerut går Riksväg 9 längs sydkusten mot Trelleborg. Ystads station öppnade för trafik med pågatåg år 1990. Härifrån går tåg på Ystadbanan till och från Malmö, Simrishamn och Köpenhamn. Alltid nära till jobbet!

Saker att göra efter jobbet!

Ystad med alla sina korsvirkeshus, klostret och kyrkor är i sig ett levande historisk museum, men staden kan givetvis erbjuda mer än bara historia. Bibliotek, teater, film och mycket annat finns för dig. I denna berömda kriminalromans stad är det oundvikligt att inte tänka på Henning Mankells kriminalkommissarie Kurt Wallander. Till dennes ära ordnas det spännande guidade stadsturer där man kan vandra i Wallanders fotspår. Vill du röra på dig lite finns många alternativ bland fritidsaktiviteter i Ystad! Här hittar du föreningar, klubbar, platser och företag som erbjuder fina möjligheter till en rik fritid.

Några kända profiler från Ystad

Sångare/musiker Lyckke Li
TV-Journalist Bengt Magnusson
Vinnare i Melodifestivalen 2016 Frans Jeppsson Wall
Diskjockey | musikproducent John de Sohn

Vill du arbeta i Ystads kommun?

Här är mer info om hur det är att arbeta, leva och bo i Ystad.

Några röster från Ystad

Spännande och roligt när någon tänker utanför boxen, unikt och bra!
Elisabeth | Jobbsökare Ystads kommun
Bra med en sida som samlar alla jobb i vår kommun!
Roland Heimby | Personalchef, Polykemi AB

Platstorget.se är med i projektet "enklare vägar till jobb och kompetens" som finansieras av Tillväxtverket.