Platstorget.se är en ny lokal mötesplats
för jobbsökare och arbetsgivare

På Platstorget kommer alla lediga jobb i Sverige att samlas – kommun för kommun.

Jobb från större arbetsgivare som alltid utannonserar sina jobb, från mindre arbetsgivare som nästan aldrig utannonserar sina jobb men också arbetsgivare som inte just nu söker personal men som på sikt ska nyanställa och därför vill få spontanansökningar. Heltidsjobb, deltidsjobb, extrajobb, helgjobb, ideella jobb, privata jobb, offentliga jobb – alla möjliga jobb i kommunen på en och samma plats.

Nu får kommunen och alla lokala arbetsgivare en plattform där de helt kostnadsfritt kan nå ut till kvalificerade kandidater i sitt eget närområde och där lokala arbetsgivare slipper lägga ner en massa dyrbar tid på att gå igenom ansökningar, CV och personliga brev som kommit i deras inkorg.

Jobben är kortfattade - bara den lediga tjänsten, arbetsgivaren och vilka kompetenser som krävs. Det blir enklare, snabbare och rättvisare. Att läsa om jobbet och söka det tar bara några minuter och man gör det lika enkelt på mobilen som på paddan eller datorn. Hos oss är det meriter och erfarenheter som är avgörande. Förutom alla jobb lyfter vi fram alla fördelar med att leva, arbeta och bo i just er kommun.

Kommuner

Genom att samla alla lediga jobb lokalt – kommun för kommun - för det med sig incitament som är positiva för både arbetssökande och arbetsgivare i kommunen. Arbetssökande får en överblick gällande jobbutbudet i sitt närområde och de lokala arbetsgivarna får en naturlig plats att synas på – lokal närvaro. Genom att addera ytterligare information om kommunen, som är av intresse för de som vill bo, arbeta och leva i kommunen, skapas det en lokal mötesplats. Här är kommunerna viktiga då de står för samhällsservicen och totalansvaret för kommunen men också för att de oftast är största arbetsgivare på orten. På Platstorget blir kommunerna ”loket” som tillsammans med Platstorget skapar sin egen lokala mötesplats som både kommunen själv, lokala arbetsgivare och arbetssökande kan dra nytta av.

Privata företag

Platstorget.se vill förändra och förenkla för privata företag när de ska rekrytera. Många mindre och medelstora arbetsgivare har svårigheter att agera på dagens plats-, jobb- och rekryteringsmarknad pga av brist på både ekonomiska och tidsmässiga resurser. Det kostar att platsannonsera och det tar mycket tid att hantera alla ansökningar som kommer i mejlkorgen. Ofta väljer man istället att lösa sina rekryteringar via informella kontakter (70%) istället för att utannonsera jobbet. Detta leder till att färre jobb utannonseras mot allmänheten och att man missar många kompetenta arbetssökande.

På Platstorget skapas en naturlig plattform för alla lediga jobb i kommunen och där alla privata arbetsgivare motiveras att utannonsera sina lediga jobb - lokal närvaro. Här kan alla privata arbetsgivare utannonsera sina lediga jobb helt gratis och endast betala för de kandidater med rätt kompetens som man vill gå vidare med (60 kr). Ansökningarna fokuserar på krav och meriter vilket gör att arbetsgivarna slipper hantera långa och tidskrävande ansökningar med CV och personliga brev.

Jobbsökare

Platstorget vänder sig till ALLA som vill söka jobb

1) Genom att förändra och förbättra möjligheterna för mindre och medelstora arbetsgivare att utannonsera sina lediga jobb ökar jobbutbudet för alla grupper av arbetssökande.

2) Genom att samla alla lediga jobb kommun för kommun får jobbsökare bättre överblick kring jobbutbudet i sitt eget närområde..

3) Genom att korta ner annonstexter kan fler ta till sig informationen kring jobben, oavsett om man använder mobilen, surfplattan eller datorn. Med vår modell för ansökningar går det mycket snabbare och mycket enklare, samtidigt som det blir mycket rättvisare då endast kompetenser och erfarenheter är avgörande – inte namn. ålder eller kön.

Platstorget.se är med i projektet ”enklare vägar till jobb och kompetens” som finansieras av Tillväxtverket.


Platstorget.se är med i projektet "enklare vägar till jobb och kompetens" som finansieras av Tillväxtverket.